Vinul saptamanii

Vinul saptamanii este invitatia noastra pentru tine de a te aventura intr-o calatorie gustativa in jurul lumii. Vei descoperi arome, texturi, terroir si multa pasiune in fiecare sticla selectata pentru vinul saptamanii. Profita de reducerea saptamanala si bucura-te de vinul saptamanii atent ales pe gustul tau!

Vin Spumant - Acquesi - DOC Rose Brut

Italia Piemonte, Italia
Barbera, Dolcetto
Pret
79,00 RON
39,50 RON Economiseste 39,50 RON
Cantitate
Asocieri culinare
legume proaspete peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Rose
Alcool
11%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Alte spumante
Discount
50% Last minute Easter Sales
Soiuri
Barbera, Dolcetto

Piemonte DOC rosé produs de crama Acquesi este un vin spumant de culoare roz pal cu perlaj fin. In nas regasim arome delicate de flori iar gustul este dominat de note crocante de fructe rosii. Postgustul este proaspat si revigonrant.

Asocieri culinare: preparate din peste proaspat sau fructe de mare.


ACQUESI
Renumita pentru portofoliul sau de vinuri spumante obtinute prin Metoda Traditionala, podgoria Cuvage este de asemenea locul in care a luat nastere crama Acquesi ca tribut adus orasului Acqui Terme- unde e localizata aceasta. Vinurile spumante Acquesi sunt obtinute prin metoda Martinotti (metoda italiana) si se remarca prin prospetimea si aromele sale fructate specifice soiurilor: Barbera, Dolcetto, Moscato Bianco si Brachetto.
mai mult...
Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Barbera
Barbera este un soi de strugure negru originar din Italia foarte raspandit in regini viticole precum Piemonte, Emilia-Romagna, Puglia, Campania, Sicilia si Sardinia. Un vin obtinut din soiul Barbera are o aciditate relativ ridicata, taninuri rotunde si arome bogate de cirese si prune. Cele mai bune exemplare de vinuri rosii Barbera le gasim Piemonte unde, alaturi de Dolcetto si Nebbiolo creaza cele mai bune vinuri cupajate din regiune.
mai mult...