Povestea cramei Hardy’s incepe cu Thomas, un englez care in 1850 la varsta de 20 ani isi parasea tara natala si se stabilea in Adelaide, Australia. Primul loc de munca l-a gasit la o ferma unde a invatat bazele vinificatiei de la muncitorii de origine germana. Acest prim contact cu arta cultivarii vitei de vie si a vinificatiei aveau sa-i schimbe viata lui si familiei sale pana in prezent.
In 1853 reusea sa cumpere o proprietate de 18.6 hectare in apropiere de Adelaide, iar cativa ani mai tarziu, in 1857, facea primul vin. Din suprafata initiala in 1863 ajungea la 14 hectare de vita nobila plantata mizand pe soiuri precum Grenache, Mataro, Muscat, Roussillon, Shiraz si Zante.
Profitand de ocazia ivita Thomas Hardy achizitioneaza in 1877 crama Tintara din McLaren Vale si infiinteaza The Tintara Vineyards Company. Motivatia din spatele acestei extinderi avea de a face cu potentialul foarte bun al acestui domeniu viticol iar pariul s-a dovedit in timp a fi unul castigator pentru urmasii lui Hardy.Un deceniu mai tarziu, in 1887, cei trei fii ai lui Thomas incep sa se implice in afacerile familiei si astfel Hardy’s Wines devine Thomas Hardy & Sons. James, Thomas Nathaniel si Robert urmau sa duca povestea cramei Hardy’s in secolul 20.
Dupa o viata dedicata vitei de vie si vinului Thomas se stinge in 1912. Parintele viticulturii Sud Australiene lasa mostenire viziunea, perseverenta si munca sa din vie, toate acestea insumand modelul adoptat de urmatoarele sase generatii ale familiei sale.
La Rewine veti gasi trei etichete ale cramei Hardy’s pe care le puteti achizitiona apasand pe imaginea de mai jos: